söndag 28 december 2014

Le Bakbok

Le Bakbok är den franske bagaren Sébastien Boudets andra bok och i likhet med den första boken, Den franske bagaren, så är det här mer än bara en bakbok. Utöver recepten så får vi ta del av Sébastiens filosofi om råvaror, hur de produceras och används och det finns även ett kapitel som bakkemi. I boken finns recept på söta bröd och kakor, bakverk och desserter, lördagsgodis, matbröd och söndagsfrukost. Det som är gemensamt för recepten är att de tar tid att göra, ofta två dagar, och att allt görs från grunden. Jag tycker om att alla recept är graderade på en skala från 1-3 beroende på svårighetsgrad, vilket gör att det är lättare avgöra om det är ett recept jag kan klara av att baka. Jag tvivlar dock på att jag kommer att göra särskilt många av recepten, men det är en trevlig och inspirerande bok att ha hemma i bokhyllan. 

Inga kommentarer: